دبیر این همایش روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فراخوان این همایش سراسری از هشت ماه پیش آغاز شده و تاكنون 72 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است كه از این تعداد نیز 59 مقاله پذیرفته شده اند.
دكتر 'پدرام عطایی' اضافه كرد: از تعداد مقالات پذیرفته شده 47 مقاله بصورت سخنرانی و 12مقاله بصورت پوستر ارایه می شود.
وی افزود: در این همایش اساتیدی از دانشگاه های تهران، تبریز، شهید بهشتی، كرمان، زنجان، مشهد، شیراز، بابل، یزد، شهركرد، زاهدان و كردستان حضور دارند.
عطایی به محورهای این همایش اشاره كرد و گفت: تعریف آلرژی، علل، مكانیسم ایجاد آلرژی های غذایی، پیشگیری از آلرژی های غذایی، ائوزینوفیلیك دستگاه گوارش و بررسی بیماری سلیاك از مهمترین محورهای مورد بحث و بررسی در این همایش كشوری است.
وی اظهار داشت: در این همایش كه با همكاری انجمن علمی گوارش و كبد كودكان ایران، مركز تحقیقات نقص ایمنی، مركز طبی كودكان و مركز تحقیقات علوم سلولی مولكولی برگزار می شود، دكتر خاتمی رئیس انجمن طب كودكان و بنیانگذار طب گوارش كودكان و خانم دكتر نجفی رئیس انجمن گوارش و كبد كودكان حضور خواهند داشت.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود واكنش های غیر طبیعی نسبت به پروتئین های غذایی را آلرژی غذایی تعریف كرد و افزود: پروتئین های گاوی، سویا، آجیل، تخم مرغ، ماهی و گندم شش ماده اصلی هستند كه اكثر آلرژی های غذایی بر اثر این مواد ایجاد می شوند.
دكتر عطایی افزود: شیر گاو در كودكان و آجیل و غذاهای دریایی در بزرگسالان بیشترین مواد غذایی هستند كه سبب ایجاد آلرژی می شوند.
به گفته وی حذف ماده غذایی منجر به ایجاد آلرژی در افراد، مهمترین جزء درمان است و تشخیص نوع حساسیت مواد غذایی بر اساس سن افراد و انجام تست های پوستی و آزمایش های خونی است.
این فوق تخصص گوارش كودكان انواع آلرژی های غذایی را بصورت پوستی، تنفسی و گوارشی اعلام كرد و گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته شش تا هشت درصد كودكان زیر سه سال و سه تا چهار درصد بزرگسالان، مبتلا به آلرژی های غذایی هستند.
ك/3 /7346/570/320